Voeding

Blueberry banana heaven

De afgelopen 4x dat ik naar de supermarkt ging was het brood op. Daarnaast ben ik veel thuis aan het werk en dat zorgt er toch voor dat ik veel meer tijd over hou. Dus ik ben zelf de keuken in gegaan en heb met ingrediënten die ik nog had liggen gaan experimenteren. Dit resulteerde in dit heerlijke bananenbrood, super simpel, super voedzaam en zonder troep!

Wat heb je nodig ?
– 190g speltmeel of havermout (of een combi hiervan)
– 1/3 zakje bakpoeder
– 3 Bananen
– 4 Eieren
– Snufje zout
– Flinke snuf kaneel (ik gebruik de speculaaskruiden van Johnny Boer)
– Handje blauwe bessen
– Kokos optioneel, zoveel als je wil.
– Dadels of ahornsiroop voor de zoetekauw

– Cakevorm
– Boter/olie om in te vetten

Verwarm je oven alvast voor op 180 graden. Prak de bananen, hak je dadels als je die gebruikt. Doe alle ingrediënten in een grote kom en schep het om met een vork of lepel. Grove stukjes banaan of dadel is helemaal niet erg!

Schep het mengsel in een ingevette cakevorm en dan is ie al klaar om in de oven te gaan. Bak ongeveer 50-60 minuten goudbruin. De binnenkant mag nog wel wat nattig zijn als je de cake er uit haalt.

De cake kan ongeveer 3-4 dagen bewaard worden, maar ik vries de cake ook wel eens in zodat ik een plakje in mn tas kan doen als ik moet werken.

Ik zou zeggen, eet smakelijk !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *