Voeding

Healthy banoffee pie

Deze taart is echt de hemel op aarde. Ik heb het recept niet zelf bedacht en alle credits voor dit recept zijn voor thegreenhappinez.nl

Deze taart is super makkelijk te maken, je hebt er maar 20 minuutjes voor nodig én je hoeft niet te bakken, winning!

De taart is glutenvrij, vegan en lactosevrij en bevat alleen onbewerkte producten! 100% guiltfree dus.

Wat heb je nodig?

  • 80 g boekweitvlokken, ik gebruikte havervlokken
  • 50 g geraspte kokos
  • 200 g verse dadels, ontpit
  • snufje zeezout
  • 3 rijpe bananen
  • 100 ml water
  • 100 ml plantaardige yoghurt
  • 10 g cacaonibs

Aan de slag!

  1. Pak een kom en meng hierin de boekweit/haver vlokken, kokos, 140g van de dadels en een snufje zout. Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Ik heb zelf wat water toegevoegd om het tot een samenhangend geheel te krijgen.
  2. Bekleed je taartbodem of springvorm (+-17cm) met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. druk het deeg een beetje omhoog maar niet te ver, de taart is namelijk vrij plat.
  3. snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de bodem. Ik begon aan de buitenkant, dan krijg je een mooi effect.
  4. Doe de rest van de dadels met het 100 ml water in de blender. Mijn dadels waren vrij hard dus ik had ze al even in het water laten weken alvorens de blender aan ging.
  5. Garneer je taart met de karamelsaus, plantaardige yoghurt en cacaonibs!

Eetsmakelijk !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *