Mind

Mijn visie

Whoe mij eerste blog op mijn eigen website! Een goede invulling van mijn zondag. Momenteel moet ik zoveel als mogelijk binnen blijven vanwege het Corona virus. Het voordeel hier is wel van dat ik de hele dag aan de website heb kunnen sleutelen. En ja daar is ie dan. Ik ben er (nu al) ontzettend blij mee. Ik hoop jullie uiteindelijk ook…

Ik wil jullie graag meer vertellen over mijn visie. En dan begin ik met mijn fascinatie voor het menselijk lichaam. Want hoe mooi is het lichaam, alles werkt zo harmonieus met elkaar samen. Als kind vond ik het lichaam al interessant. Waarom is het lichaam zoals het nu is? Nou omdat het werkt. Zoveel prachtige processen.

Lichaam en hoofd in balans. Er is zoveel nodig om een zo’n sterk bouwwerk uit balans te brengen. Toch heb ik het aan de levende lijven ervaren. Huidproblemen, darmklachten en een depressie. Terwijl ik altijd zo’n zorgeloos en vrolijk mens ben. “Hoe kan dit ineens zo omslaan, en hoe komt dit ooit weer goed?”. Allemaal gedachten die door mijn hoofd spookten. Maanden gingen voorbij, maar ik zat niet stil. Mijn lichaam en brein schreeuwde ergens om, maar ik begreep niet wat het precies was. Wat ik wel heel zeker wist was dat ik niet zomaar medicatie zou slikken. “Neem maar antidepressiva” zei mijn huisarts toen ik voor het eerst vertelde over mijn negatieve gevoelens. Ik ging boeken lezen, op internet speuren en bezocht therapeuten, deskundigen en artsen. Ik keek verder dan de reguliere geneeskunde en vond hier prachtige inzichten die mij uiteindelijk weer een vrolijk en gelukkig mens hebben gemaakt. Wat ik mij bij dit persoonlijke proces het meest realiseerde is dat er niet 1 oplossing is, niet 1 aanpassing die ik moest doen. Als er namelijk maar 1 probleem was, was ik nooit zo ingestort. Dat geeft eerst onduidelijkheid en biedt geen snelle oplossing, maar geeft tegelijkertijd ook kansen om op meerdere levensgebieden bewust en gezondere keuzen te maken om mijzelf langzaam weer op te bouwen tot een krachtig en gelukkig mens. 

Deze kennis zet ik vandaag de dag om door andere mensen te ondersteunen. Ik werk als maatschappelijk werker in een revalidatiecentrum en als ambulant begeleider in de wijk. 

Daarnaast ben ik voor mijzelf altijd opzoek naar fijne natuurlijke producten voor huid en haar, maar ook voor het huishouden, in de keuken en meer. Hierover ga ik hopelijk nog heel heel veel schrijven. 

Want ik geloof dat uiteindelijk alle thema’s van mijn blog bijdragen aan een groter geheel in het leven, namelijk gezondheid en geluk. 

Op mijn platform lees je er alles over. Veel leesplezier!

Liefs,

Laura

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *