Body,  Huidverzorging

Review: SMPL wash en lotion

Ik had de luxe om zelf mijn producten te kiezen die ik wilde reviewen van de Skinessence webshop. En ik wist al precies wat ik wilde reviewen, want ik was zo benieuwd naar de wash en lotion van SMPL. Ik hou van eenvoud. In producten, verpakking en vooral ingrediënten. Geen onnodige toevoegingen, geen niet zeggende loze reclame op de verpakking. Gewoon SMPL.

Vandaag review ik de wash en de lotion. Ik wilde bijna zeggen body wash, want dat ik hoe ik hem het meest gebruik, maar nee. Het is een zeep voor je hele lichaam, handen, gezicht en haar. Echt zó ideaal. Ik vind het gewoon lekker dat je in 1 tube alles hebt wat je nodig hebt. Dat SMPL dit heeft gemaakt wil niet betekenen dat alle bodywash ook zijn werk kan doen als shampoo en andersom. De formule van de lotion en wash is zo samengesteld dat dit effectief is voor alle doeleinden. Iets unieks!

WASH

Tegenwoordig kan ik de eenvoud steeds meer waarderen. Vroeger had ik echt kasten vol met verzorgingsproducten. Nu is het beperkt naar 1 kast, en een badkamer kast. Marie Kondo zou er nog van schrikken. Maar het is dus echt veel erger geweest en ik merk dat ik zelf eigenlijk niet snel nieuwe dingen aanschaf. als iets mij bevalt blijf ik daar bij. Goed lang verhaal kort. Door deze wash hoef ik dus eigenlijk geen nieuwe shampoo, douchegel, gezichtsreinigers en handzepen aan te schaffen. Want alles zit in deze fles. Hoe chill.

SMPL is daarnaast écht 100% natuurlijk. Bevat geen parabenen, parfum, schadelijke conserveringsmiddelen, geen essentiële olies en is niet op dieren getest.

  • Verwijderd make-up
  • Reinigt en hydrateert de huid
  • Brengt de PH waarde van de huid in balans
  • Geschikt voor alle type haar en huid. Zelfs voor de meest gevoelige.

Ingrediënten

Aqua, Lauryl Glucoside, Caprylyl/Capryl Glucoside, Glycine Soya Oil (soya oil), Sodium Cocoyl Glutamate, Simmondsia Chinensis Oil (jojoba oil), Phyllostachys Nigra Extract (black bamboo extract), Aloe Barbadensis Leaf Extract (aloë vera), Tocopherol (vitamine E), Xanthum Gum, Glyceryl caprylate, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Natural (vanilla) Aroma, Lactic Acid, Pyruvic Acid.

De lijst ziet er goed uit! veel pure en werkzame ingrediënten. Waaronder kokosolie, wat voedt. Aloë Vera wat super hydraterend is en abrikozenpitten olie werkt kalmerend en verstevigd de huid door het hoge gehalte aan GLA (Gamma Linoleic Acid). Ik hoef hier niet eens alles uit te leggen, want SMPL heeft hier een overzicht van alle ingrediënten en de werking daarvan. Super transparant, en leuk om te weten wat alle ingrediënten nou werkelijk doen.

Mijn ervaring

De wash zit in een pompflacon waardoor je goed kunt doseren. 1 pompje voor je gezicht, 2 of 3 voor je lichaam/ haar is zat! Voor mijn lichaam en gezicht vind ik de wash ideaal. Het voelt zacht aan en het geeft ook niet zo’n trekkerig gevoel als je het er af wast. Al je natuurlijke huid-eigen moisturizers blijven dus behouden! Voor mijn haar vind ik het geen succes, er lijkt weinig te gebeuren en het voelt zelfs een beetje vettig aan. Ik krijg er echt gigantische droge haren van onder de douche, wat overigens helemaal weg is als het droog is. Mijn haar wordt niet sneller of minder snel vet. Dus opzicht een goede shampoo! echter is het gevoel onder de douche iets wat ik niet prettig vind. Dan blijf ik toch liever bij mijn shampoobar van Skoon. Als body-, hand en facewash vind ik deze wel echt top!

De geur is neutraal, een beetje Milky.

LOTION

Nog zo’n fijn product van SMPL is de lotion. Geschikt als conditioner en bodycreme. De lotion voedt, beschermt en verzacht de huid. Ideaal voor de verzorging van een droge geïrriteerde huid, maar ook als handcreme of voor in je haarpunten. Ik gebruik de lotion zelf ook wel eens als een haarmasker, zeker voor mijn hoofdhuid is dit een hele fijne lotion. Dit omdat hij verzorgt en kalmeert en eigenlijk niets bevat wat mijn huid kan irriteren. Dat is fijn want ik heb een super gevoelige huid met de neiging tot eczeem. Voor de eczeem zelf is de lotion te licht. Maar daarbij gebruik ik nu de multi-balm. Deze is intensief voedend. De combi doet mijn huid heel goed!

De multifunctionele natuurlijke bodylotion en haarconditioner voedt, beschermt en verzacht huid en haar. Met als resultaat stralend haar en een gezonde huid. Dat willen we toch allemaal. We maken geen gebruik van irriterende of uitdrogende ingrediënten waardoor het ook geschikt is voor de gevoelige huid en hoofdhuid en helpt het bij eczeem en roos.

Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Cocos Nucifera Oil (coconut oil), Olea Europaea Fruit Oil, Glycine Soja Oil (soybean oil), Glyceryl Stearate Citrate, Prunus Armeniaca (apricot) Kernel Oil, Cetearyl Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Extract (aloe vera), Calendula Officinalis Flower Extract, Theobroma Cacao Seed Butter (cacao butter), Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Xanthan Gum, Sodium Anisate, Tocopherol (vitamin E), Natural (vanilla) Aroma, Lactic Acid.

Mijn ervaring

De lotion trekt snel in en werkt heel verzorgend. Het ruikt heel licht naar vanille, maar verder bijna nergens naar vind ik, en daar ben ik wel blij mee. Want vaak als er geen parfum in natuurlijke producten zit wordt er gebruik gemaakt van etherische olie. Voor een gevoelige of droge huid is dit alsnog niet altijd fijn.

De lactic acid, is een melkzuur die een licht exfolierende werking heeft. Daarom is deze lotion (en de wash ook) geschikt voor de hoofdhuid met neiging tot roos, en onzuiverheden op het gezicht of lichaam.

Verder zie je aloe Vera, vitamine E en superveel verzorgende olie uit diverse bronnen. Hier lees je meer over de werking van de ingrediënten.

Ga jij de lotion of wash bestellen? Doe dat dan via deze link. Dan houdt ik er een klein percentage aan over.. WINNING!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *