Duurzaam,  Huidverzorging

Review: Skoon Konjac Sponge Green tea

Eerder deze week reviewde ik al de solid shampoo (shampoobar) van Skoon. In mijn ogen de BESTE. SHAMPOO. OOIT.

Dus ik wilde natuurlijk weten of de andere producten van Skoon mij net zo goed bevallen en of het ook echte wonder-producten zijn. Ik heb contact opgenomen met Suzanne van Skoon en zij heeft een setje verzorgingsproducten samengesteld speciaal voor de behoefte van mijn huid.

Het tweede product van deze set ga ik vandaag reviewen. Dat is namelijk de Konjac Sponge “Green tea”. Er zijn 3 varianten en daarmee voor elk huiddtype een andere soort. Voor een vettere en eventueel onzuivere huid kies je voor de variant met Bamboo. Voor een normale huid kies je de Pure variant en voor een gevoelige/droge huid kies je de variant met groene thee.

HET IDEE

Je gezicht reinigen met alleen water en een spons. Dat is het idee van deze konjac sponge. Ik was niet direct enthousiast. Want ik ben heel trouw aan mijn gezichtsverzorging en ik ben er van overtuigd dat het belangrijk is om de huid op een milde maar effectieve manier te reinigen. Maar , (SPOILER), deze spons heeft me echt enthousiast gemaakt. Ik heb inmiddels al weer een nieuwe aangeschaft en het is nu onderdeel van mijn skincare-routine.

De unieke structuur op basis van plantaardige vezels stimuleert de bloedsomloop en celvernieuwing. Ook verwijderd het dode huidcellen en make-up. Zo voorkom en verminder je onzuiverheden. Door de structuur en de toevoeging van groene thee extract wordt je huid ook super zacht!

KONJAC PLANT

Deze plant groeit in Azie en wordt in de oosterse geneeskunde ook veelzijdig ingezet. Konjac, overigens iets totaal anders als cognac, wordt in landen als Japan en China gebruikt in de reiniging van de huid, maar ook als afslankmiddel en om maagzuur tegen te gaan. De plant bevat antibactieriele, hydraterende en verzachtende eigenschappen. En daarmee dus super effectieve manier om het gezicht te reinigen.

De spons is 100% natuurlijk, 100% biologisch afbreekbaar, niet getest op dieren, vegan en PH neutraal.

De wortel van deze plant wordt gebruikt in de spons.

ERVARING

De verpakking ziet er veelbelovend uit. Er zit een boekje bij waarop nog meer informatie staat over het gebruik van de spons en de exacte werking. Leuk om te lezen.

Voordat je begint moet de spons zacht worden. Maakt de spons goed nat zodat hij echt zacht wordt. Vervolgens kun je zachtjes je huid masseren door middel van kleine ronddraaiende bewegingen. Door de handige vorm kun je ook makkelijk rondom je neus en ogen komen. Dit vind ik zelf wel echt veel fijner. Normaal gesproken zijn de sponzen rond en dat is minder gemakkelijk bij de ogen en neus.

Door de structuur van de spons heb ik het idee dat mijn huid goed gereinigd wordt, het is ontzettend zacht dus je hebt helemaal geen hard scrub effect. Wat overigens ook heel slecht is voor je huid! Ik zou eerder zeggen dat de spons je huid een beetje polijst. Mijn huid is na gebruik van deze spons zichtbaar egaler en vooral zachter. Ik had wat droge plekjes rondom mijn ogen en deze zijn na een paar keer gebruik weg!

Wat ik heel fijn vind aan deze reiniging is dat je eigenlijk alleen water gebruikt. Vooraf had ik dit niet gedacht. Juist het idee dat je wel goed schoon maakt, maar verder geen toevoegingen op je huid smeert vind ik een fijn idee. Deze spons van SKOON is PH-huidneutraal, en dat is erg belangrijk. Als de spons door eventuele toevoegingen niet meer PH-neutraal is kan het dus de natuurlijke zuurtegraad van de huid in de war brengen. Dit kan weer zorgen voor een droge, geirriteerde of vette huid.

Let er op dat de spons alleen geschikt is voor het verwijderen van makeup op waterbasis. En dus niet op olie-basis. Foundations kunnen nog wel eens op basis van olie zijn dus check dit even en verwijder anders eerst je makeup met een remover of cleanser.

Uiteraard kun je deze spons niet oneindig gebruiken. Omdat het een natuurproduct is gemaakt van een plant valt deze langzaam uit elkaar. Dit heeft bij mij ongeveer een maand geduurd. Toen was het tijd voor een nieuwe. Je kunt de spons gewoon bij het groen afval weggooien. Spoel na gebruik je spons goed om en hang hem ergens op waar hij snel kan drogen.

Je koopt de spons voor 4,95 EUR bij diverse winkels. Check op de website van SKOON of er een winkel is bij jou in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *