Body,  Duurzaam

Review Skoon Solid Shampoo Sensitive Moisture and Care

Vandaag review ik meerdere producten van Skoon cosmetics. Ik heb het bedrijf SKOON Cosmetics benaderd nadat ik de shampoo bar een aantal weken in gebruik had. Het resultaat van deze shampoo bar was echt heel goed. Daarom wilde ik meer producten testen. En het leuke is. Ik mag ook een setje met producten weggeven! Houd hiervoor mijn Instagram in de gaten.

SHAMPOO BAR

Vanaf december vorig jaar gebruik ik de bar, en ik heb echt nooit meer een andere shampoo gehad. De bar is nog niet op dus moet je nagaan hoelang ik er mee doe. Ruim een half jaar kun je er wel mee doen. 1 bar vervangt 3 flessen. Er zijn steeds meer merken die shampoobars maken, maar SKOON blijft hierin uniek. Deze shampoo bar is namelijk 100% natuurlijk.

INGREDIËNTEN

Sodium Coco-Sulfate, Citric Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium C12-18 Alkyl Sulfate, Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Persea Gratissima Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Sodium Cocoyl Glutamate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Chloride

In deze bar zit amandelmelk en vochtinbrengende aloë vera om de hoofdhuid te vezorgen en te kalmeren. Daarnaast bevat de shampoo bar geen parfum en is daarmee ook vrijwel geurloos.

In deze shampoobar is gekozen voor een milde reiniger, namelijk Sodium Coco-Sulfate. Sodium Lauryl sulfaat, ook wel SLS genoemd is een omstreden product in reinigingsmiddelen. Het bevat kankerverwekkende stoffen en kan de huid erg uitdrogen. Hoewel het beide tot dezelfde familie behoord zit er een groot verschil in de werking van de schuimmiddelen. Beiden zijn producten uit kokosvetzuur, welke gesulfateerd worden om een oppervlakte actieve wasstof te vormen. Er is echter een groot verschil in agressiviteit. Bij SLS wordt er gebruik gemaakt van Lauryl Alcohol en zitten er schadelijke bijproducten aan toegevoegd. SCS bevat dit niet, en voldoet hiermee aan de richtlijnen voor natuurcosmetica.

MIJN ERVARING

Mijn eigen ervaring met deze bar is dan ook zeer positief. Ik heb een gevoelige hoofdhuid en de laatste jaren was ik echt opzoek naar een fijne shampoo. Ik heb veel geprobeerd, van de ene shampoo werd mijn haar snel vet, van de andere pluizig en ook had ik snel last van een geïrriteerde jeukende hoofdhuid met soms neiging tot eczeem, echt heel vervelend! Zeer gevoelig dus. Rond de kerst heb ik deze shampoobar besteld. Allereerst omdat ik nieuwsgierig was naar het concept en daarnaast omdat deze shampoobar veel kalmerende ingrediënten bevat.

Voordelen voor mij

  • Mijn haar is veel minder snel vet
  • Ik doe er nu al 5 maanden mee en het is nog niet op
  • Het is simpeler in gebruik. (natte handen een shampoo uit een pompje was bij mij bijvoorbeeld nooit een succes)
  • Ik heb meer volume en glans
  • En last but definetly not least: ik heb geen last meer van een geïrriteerde hoofdhuid. Dit is voor mij zo waardevol! Ik werd er af en toe echt gek van. YEAH!

Het haren wassen is met een shampoo bar wel even anders. Maak je haar nat zoals je dat altijd doet. Pak daarna je shampoo bar en wrijf het over je hoofd. Je zult merken dat er al vrij snel en makkelijk schuim ontstaat, die niets onder doet ten opzichte van normale shampoos. Ik spoel de bar even heel snel af onder de straal en leg hem daarna op een houten zeep plankje. Dan kan de bar drogen aan de lucht en doe je er dus ook lang mee!

De Shampoo bar is verkrijgbaar in 3 varianten, mijn moeder gebruikt de Solid Shampoo Color & Shine en daarnaast heb je ook nog de Solid Shampoo Volume & Strength. Ik koop de bar bij de Ekolander of Zenith in Lelystad. Maar ook bij de vitamine store zijn de bars verkrijgbaar. Check hier alle verkooppunten!

De bar kost 7,95 EUR. Als je bedenkt dat een bar gelijk staat aan 3 flessen zou je het dus om kunnen rekenen naar 2,65 EUR voor een fles.

Lees hier de review over de Make-Off Glove, en de Konjac Sponge Green Tea.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *